Kasper Peters is gekozen tot nieuwe stadsdichter van stad Groningen

Voorstelling WoorD

Een wereld van tien minuten met taal in de hoofdrol. Een man, een bureau en een aquarium. Meer is er niet nodig om deze wereld te maken. En taal natuurlijk. De man wordt omringd door woorden. Geluiden en voorwerpen komen al of niet toevallig aan hem voorbij. Alles is te vangen in woorden en alle woorden zijn te vangen. De man pakt ze en verzamelt ze in zijn aquarium. De woorden krijgen kleur, zwemmen en krijgen steeds andere betekenissen. Als de man tenslotte alle woorden weer vrij laat, ontstaan er gedichten. Door de taal zelf geschreven. Woorden zijn het beste speelgoed van de wereld. Ook voor volwassenen.

Samen met Floris Maathuis speelt Kasper Peters in het nieuwe seizoen op festivals zijn nieuwe voorstelling. Sinds 1994 treedt Kasper op met theater en poezievoorstellingen. Hieronder slecht een greep uit het oevre, waar hij in de loop der jaren aan heeft gewerkt.

Jarenlang organiseerde Kasper Peters het festival Habana aan de Waal op het strand in Lent tijdens de vierdaage feesten in Nijmegen.